Stepping Through Technique - טיפוס צוקים

מה זה לעבור דרך?

Stepping Through היא טכניקת תנועה המאפשרת למטפס לנוע בין קטעים במסלול טיפוס. זה מקוצר STU וכולל מעבר מאחיזה אחת לאחרת תוך שמירה על אותה רמת מתח גוף. ניתן להשתמש בטכניקה זו בכל מסלול טיפוס, בין אם הוא בעל אופי פנימי או חיצוני. Stepping Through יכול לשמש כדרך לעבור במהירות מהשהייה להחזקה, או כדרך לשנות את המסלול. יתר על כן, הטכניקה יכולה להוות דרך להגביר את רמת הקושי של מסלולי טיפוס על ידי קישור בין חלקי מסלול המרוחקים זה מזה.

היתרונות של מעבר

- רמת קושי גבוהה יותר - ככל שמתקדמים בשלבים של Stepping Through, הם יכולים להשתמש בטכניקה כדי לקשר יחד מסלולי טיפוס קשים יותר או לעבור בין אחיזת טיפוס קשה יותר לקלה יותר. ככל שאדם הופך מיומן יותר ב-Steping Through, היכולת לקשר בין מסלולים קשים יותר ולעבור בין החזקות הופכת להרבה יותר קלה ויעילה. זוהי דרך מצוינת להגביר את קושי הטיפוס והיא שימושית במיוחד עבור אנשים שנהנים לטפס ברמות קושי שונות.

- מהירות טיפוס מוגברת - היכולת לנוע בין אחיזות בדייקנות ובנזילות מאפשרת למטפס לנוע במהירות וביעילות בין אחיזות. זה מועיל במיוחד כאשר מטפסים באזורים שבהם החזקות מרוחקות זו מזו ויש יותר אתגרים להתגבר עליהם. היכולת לעבור במהירות בין החזקות יכולה להפחית את משך הזמן שלוקח להגיע לפסגה, ולאפשר טיפוס יעיל יותר.

- נדרשות מיומנויות מוטוריות עדינות נוספות - אחד ממרכיבי הליבה של Stepping Through כרוך בשמירה על אותה רמת מתח גוף לאורך כל הטכניקה. זה מאפשר להתמקד במכניקה של טיפוס, כגון מיקום כף הרגל ומנח הגוף. שמירה על אותה רמת מתח הגוף דורשת מיקוד ושליטה מוגברת מהמטפס.

- דרושים אימוני כוח נוספים - בעת הטיפוס נדרש כל הגוף ליצור מומנטום בזמן הטיפוס ולשמור על אותה רמת מתח גוף. זה כולל את הידיים והרגליים, כמו גם את הליבה. כאשר מתחילים לצעוד במסלולי טיפוס, צריך להשתמש בחוזק זה תוך כדי דריכה ושמירה על אותה רמת מתח לאורך כל הטכניקה. זו יכולה להיות דרך טובה עבור מטפסים להגביר את רמת הכוח והכושר הכללי שלהם, שכן מכוני כושר רבים לטיפוס מיועדים לטיפוס פנימי בלבד.

- נדרש קואורדינציה טובה יותר - בעת הטיפוס, העיניים והידיים נדרשות לעבוד יחד כדי לתת תמונה ברורה, מדויקת ומדויקת לאן המטפס רוצה להגיע. כשצועדים במסלול, העיניים עדיין חייבות להיות ממוקדות באחיזות, בעוד שהידיים חייבות להיות מדויקות ומדויקות במיקום שלהן. זו יכולה להיות דרך מועילה ומאתגרת להגביר את רמת הקואורדינציה והקואורדינציה של האדם.

מרכיבי המפתח של Stepping Through

- מיקום כף הרגל - לתנועות הרגליים יש חשיבות מכרעת ב-Steping Through. כדי לשמור על רמת המתח בגוף, על המטפס להתמקד במיקום כפות הרגליים. כשצועדים במסלול, יש להניח את רגליו של המטפס על החור הבא באותה זווית שבה הם עומדים. זה ישמור על אותה רמת מתח הגוף. זווית זו צריכה להשתנות בהתאם לקושי של המסלול, שכן ככל שהטיפוס קל יותר, כך מיקום הזווית פחות קריטי.

- זווית שורש כף היד - אחד המרכיבים החשובים ביותר של Stepping Through הוא זווית שורש כף היד. יש למקם את זווית שורש כף היד באותה רמה שבה ממוקמת כף הרגל של המטפס. זה ישמור על אותה רמת מתח הגוף, ובמקביל גם יאפשר תנועה חלקה ומבוקרת.

- הנחת ידיים - כאשר צועדים במסלול, על המטפס להניח את ידו על האחיזה הבאה בזווית מעט שונה מהמקום שבו הוא אוחז בה. זה יאפשר את אותה רמת מתח הגוף, ובמקביל גם יאפשר תנועה חלקה ומבוקרת.

- נשימה - לאחר שאדם הניח את כף הרגל שלו על האחיזה הבאה, הוא צריך לשאוף ולהפעיל את שרירי הליבה. זה יאפשר למטפס לשמור על אותה רמת מתח גוף תוך כדי צעד ומעבר בין האחיזים.

איך לתרגל Stepping Through

הדרך הטובה ביותר לתרגל Stepping Through היא במסלולי טיפוס בעצימות נמוכה. המחזיקות צריכות להיות קטנות וצמודות זו לזו, והמסלולים צריכים להיות קצרים ובעלי קושי נמוך. זה יעזור לפתח את מיקום היד והרגליים הדרושים ללא צורך לדאוג לגבי אתגרים נוספים. כאשר מתרגלים Stepping Through, יש להתמקד במרכיבי המפתח של הטכניקה: מיקום כף הרגל, זווית פרק כף היד וזווית היד. אם מטפס גבוה, עליו לשאוף למקם את כף רגלו על האחיזה הבאה קצת יותר קרוב לקרקע. אם מטפס נמוך, עליו לשאוף למקם את כף הרגל גבוה יותר בנקודת האחיזה הבאה. זווית שורש כף היד צריכה להשתנות גם בהתאם לאופן שבו מיקום היד שונה. מטפס צריך להסתכל על המסלול ולקבוע איזו יד הוא יניח באחיזה הבאה. לאחר שהם קבעו באיזו יד להשתמש, עליהם להתמקד בשמירה על אותה רמת מתח גוף תוך כדי צעד ומעבר בין האחיזים.

טעויות נפוצות שיש להימנע מהן

- ללא מיקום כף הרגל - החמצה של מיקום כף הרגל באחיזה הבאה היא אחת הטעויות הנפוצות ביותר ב-Stepping Through. אם כף הרגל של אחד נוחתת על האחיזה הבאה, אך הרגל לא נטועה בהחזקה, רמת המתח בגוף תיפגע. זה יגרום המטפס להתנדנד מצד לצד, מבזבז אנרגיה ומקשה על מעבר חלק בין האחיזים.

- זווית שורש כף היד - כשצועדים במסלול, זווית היד צריכה להשתנות בהתאם למיקום היד. זה יאפשר את אותה רמת מתח הגוף, ובמקביל גם יאפשר תנועה חלקה ומבוקרת.

- זווית היד - גם זווית היד צריכה להשתנות בהתאם למיקום היד. זה יאפשר את אותה רמת מתח הגוף, ובמקביל גם יאפשר תנועה חלקה ומבוקרת.

- ללא נשימה - שמירה על אותה רמת מתח גוף תוך כדי דריכה ומעבר בין האחיזים מצריכה נשימה. אם אדם לא נושם במהלך הטכניקה, הגוף שלהם יהפוך מתוח ונוקשה, מה שיקשה על מעבר חלק בין האחיזים ולשמור על אותה רמת מתח גוף.